Välkommen!

Något ska man brinna för. För min del handlar det om att förmedla vetenskap och beprövad erfarenhet. Jag heter Erik Skogh och är journalist med särskild inriktning mot vård, hälsa, högskola och kultur. Dessutom har jag arbetat som kommunikatör, redaktör, redigerare och fotograf. Jag har även undervisat doktorander från Lunds universitet och Lunds tekniska högskola i populärvetenskapligt skrivande.

Omvälvande kunskap
Ny kunskap kan förändra världen. Skapa bättre förutsättningar för människors liv och hälsa och utveckla det hållbara samhället. Men alltför ofta saknas en kritisk granskning när medierna rapporterar om nya upptäckter, metoder och arbetssätt. Kunskapen måste analyseras och sättas i sitt rätta sammanhang. Här hoppas jag kunna dra mitt strå till stacken.

Absurda blänkare
Jag började dock min bana som skribent med absurda blänkare i Svenska Dagbladet och gjorde min journalistpraktik på tidningens kulturredaktion. Även kulturjournalistiken ligger mig därmed varmt om hjärtat och det har blivit allt från bok- och teaterrecensioner till nyheter och reportage om olika kulturella evenemang och företeelser.

Bildjournalist
Vid sidan om skrivandet har fotografering alltid intresserat mig.  En ådra som jag fått chansen att utveckla under de senaste åren. Andelen uppdrag där jag är både reporter och fotograf ökar stadigt.

Frukostmöten
Att arrangera evenemang och att nätverka gillar jag också. Mellan 2007-2011 engagerade jag mig fackligt i Frilans Syd, journalistförbundets södra avdelning för frilansjournalister, och startade klubbens frukostmöten. Under mina fyra år blev det sammanlagt 25 träffar på olika teman. Frukostmötena är nu ett etablerat och uppskattat inslag i verksamheten.

Kontakt
Under flikarna hittar du kontaktuppgifter, ett kortare CV och exempel på artiklar som jag skrivit. Hör av dig om du vill veta mer, få ytterligare arbetsprover eller ett komplett CV.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.